Sälja

Har du planer på att sälja din bostad?

Kontakta oss så gör vi en kostnadsfri marknadsvärdering av din fastighet eller bostadsrätt för att bedöma ett aktuellt marknadsvärde. Vi utför kostnadsfria, muntliga marknadsvärderingar i norra Bohuslän.

Om ni behöver en skriftlig bankvärdering för omläggning av lån eller liknande så kan vi hjälpa er till en låg kostnad. Kontakta oss för detaljer.

Tips inför visning

Hur förbereder man sig bäst inför en visning?

Det är viktigt att bostaden visas utifrån sin bästa sida. Städa noga, även garderober och förråd och åtgärda eventuella mindre fel. Ta bort personliga saker såsom fotografier och rensa upp i övermöblerade rum. Ett utrymme som är väldigt hårt möblerat upplevs som mycket mindre än vad det egentligen är.

Det är också viktigt att ta bort husdjur på visningen samt djurens saker såsom sängar och matskålar. Som säljare ska man inte vara hemma på visningen. Orsaken till detta är att spekulanterna inte tittar ordentligt då man vill ”ta hänsyn” till ägaren och man vågar inte berätta för mäklaren vad man egentligen tycker.

Vilka rum granskas mest?

Kök och badrum är de utrymmen som betyder mest när spekulanterna tittar på en bostad. Dessa utrymmen är dyra att reparera och till viss del bör man inte göra det själv. Det är viktigt att iordningsställa alla utrymmen inför en visning. Man ska räkna med att spekulanterna även vill se garderober, klädkammare och förråd. Dessa utrymmen är ju också viktiga när spekulanterna planerar för hur de ska få plats i den nya bostaden.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.